top of page
Buscar
  • Foto del escritordverd

SPAGHETTI AL PESTO ROSSO

Actualizado: 6 jul 2021

[CAT]


El pesto rosso o pesto sicilià és una variant del pesto clàssic originari de la regió de Ligúria. Al sud d'Itàlia canvien els ingredients, els colors i els sabors.


Mentre que al nord la cuina té una base fonamentalment lligada a receptes a base de crema de llet, formatges i mantega, al sud els tomàquets, les olives negres, les tàperes, l'alfàbrega i l'oli d'oliva, estan presents en tots els seus plats de caràcter marcadament mediterrani.


S'elabora amb tomàquet fresc, ricotta, ametlles, alls, alfàbrega i oli principalment. Però n'existeixen moltes versions i avui us en portem una, elaborada amb tomàquets secs, ametlles i alfàbrega dverd. Un pesto ideal també per untar en una torrada en substitució de qualsevol paté o formatge d'untar.



[NOTA: Per aquest plat és indispensable reservar un vas d'aigua de la cocció de la pasta per barrejar-lo amb la salsa; d'aquesta manera us quedarà cremosa. Aquest és un truc que es pot emprar en tots els plats de la pasta i el resultat és sorprenent.]

 

Què necessitem?

Ingredients per a 4 persones

Per la salsa pesto:

  • 200 gr de tomàquets secs.

  • 100 gr d’ametlles torrades o sense torrar (al gust).

  • 30 gr d’alfàbrega dverd.

  • 1 gra d’all o 2 (al gust).

  • 100 ml d’oli d’oliva.

  • 50 gr de parmesà ratllat.

  • 1 pessic de sal.

Per la pasta:

  • de 320 a 400 gr de pasta (80 gr o 100 gr per persona).

  • 1 vas de l’aigua de la cocció de la pasta.

  • Parmesà ratllat al gust.

  • Opcional: servir amb més alfàbrega dverd fresca picada.

 

Mètode d'elaboració:


1. Poseu els tomàquets secs a remullar 20 minuts dins d'un bol amb aigua per hidratar-los. Escorreu-los i mentre peleu les ametlles torrades.


2. Tritureu al vas de la batedora (millor si disposeu d'un processador d'aliments), els tomàquets, les ametlles, l'alfàbrega dverd, el parmesà, l'all i un pessic de sal i afegiu l'oli progressivament. Reserveu-ho.


3. Poseu una olla d'aigua a bullir i bulliu la pasta el temps necessari. Recomanem que sigui sempre al dente (al punt). Finalitzada la cocció reserveu un vas d'aigua i coleu els spaghettis.


4. Barregeu la pasta amb 2 cullerades per persona de salsa i remeneu-ho bé juntament amb una mica d'aigua de la cocció, fins que la salsa s'integri amb la pasta. (Cal afegir progressivament l'aigua fins a trobar el punt adequat, perquè us podríeu trobar que n'hi afegiu massa).


5. Serviu el plat amb parmesà ratllat i unes fulles d'alfàbrega dverd fresca. Bon profit!


***


(La salsa pesto rosso és de gust potent però un cop barrejada amb la pasta perd potència i s'equilibra a la perfecció amb la pasta. La podeu preparar el dia abans si ho desitgeu. Els tomàquets secs els podeu comprar conservats en oli o secs a granel, en aquest últim cas, cal deixar-los en remull amb aigua 20 minuts.


De salsa us en sobrarà i la podeu guardar 4 o 5 dies a la nevera coberta amb oli, en un pot de vidre. Si no l'heu d'utilitzar en un termini de pocs dies, també la podeu congelar.)

 
 

146 visualizaciones0 comentarios
bottom of page